Wat leer je op een kunstopleiding?

Ben je graag creatief bezig? Dan zou de kunstopleiding een goede keuze voor je kunnen zijn. Voordat je wordt toegelaten bij de kunstopleiding is een hoog niveau vereist. Per vakgebied zijn de toelatingscriteria vastgesteld in de wet. Je hebt bij de kunstopleiding niet alleen talent nodig, je hebt ook ervaring nodig, scholing en vorming. Er kunnen bij de academies van de beeldende kunsten veel cursussen worden gedaan ter oriƫntatie.

Wanneer de keuze is gevallen op een kunstopleiding dan krijg je eerst te maken met selectierondes (bij bijna alle kunstopleidingen). Als je bij de ene kunstopleiding toe bent gelaten en je wil toch liever naar een andere school, dan wil dat niet zeggen dat je daar ook meteen wordt toegelaten. Het kan namelijk zijn dat zij andere instapeisen hebben en dan dien je gewoon van vooraf aan te beginnen in de selectie.

Er worden in Nederland MBO opleidingen aangeboden die te maken hebben met kunst, cultuur en media. Als je deze opleiding af hebt gerond kun je doorgaan naar het HBO. Vaak is er dan alleen een toelatingsexamen nodig. Maar wat leer je nu op de kunstopleiding? Je leert op verschillende manieren naar kunst te kijken, het is niet alleen praktijk, maar ook theorie. Je leert over kunst van vroeger en nu, je leert het te herkennen en je gaat er zelf mee aan de slag. Ook dagjes uit horen hierbij om musea met kunst e.d. te bezoeken om meer kennis op te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>