De grootste musea van Nederland

In Nederland vind je veel soorten musea. Maar welke zijn nu echt mooi en waar houd je van? Je zou kunnen aan musea van archeologie, maar ook geschiedenis musea en lucht en ruimtevaart worden vaak bezocht. Je zou ook kunnen denken aan natuur, oorlog en wapens, sport en voetbal, techniek, scheepvaart, vervoer en volkenkunde. Het is goed dat je nu gaat kijken in welke onderwerpen je interesse hebt en dan zie je vanzelf wat voor musea het gaat worden. Een groot musea in Nederland staat in Amsterdam. Het Rijksmuseum is namelijk erg groot en dat trekt ieder jaar veel bezoekers. Maar ook het van Gogh Museum trekt ieder jaar veel bezoekers en het Scheepvaartmuseum ook. Het Anne Frankhuis is ook druk bezocht en daar komen nog steeds veel mensen naar toe. Ook veel toeristen vinden het de moeite waard en komen hier graag naar toe om te zien wat zich hier zoal heeft afgespeeld.

Houd je ook van musea? Dan is het goed om eens een paar dagen naar Amsterdam te gaan want dan kun je daar ontdekken hoeveel moois je daar kunt zien. Je kunt iedere dag een ander museum bezoeken en reken er maar op dat je veel mooie dingen gaat zien! Het is de moeite waard om een musea te gaan bekijken zodat je gaat ontdekken hoeveel moois je hier kunt zien van vroeger en nu.